Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Adio înfrumuseţare în saloanele de apartament

Ministerul Sănătăţii va emite, luna aceasta, un ordin care va reglementa normele de igienă în saloanele de cartier. Inspectorii prognozează că multe dintre ele vor dispărea

O simplă vizită a inspectorilor sanitari care au semnalat apariţia unor noi norme de igienă pentru saloanele de frumuseţe a băgat spaima în administratorii de profil din Capitală.

Şeful Inspecţiei Sanitare de Stat, Bogdan Nica, spune că nu este vorba despre o lege nouă, ci doar de un ordin care să completeze legislaţia actuală. „Imediat ce am aflat că nu voi mai putea funcţiona în apartamentul din Unirii, am mutat totul în spaţiul din Ştirbei Vodă. Aşa, mai bine să evit cine ştie ce amenzi", spune Monica, administratorul unui salon de coafură din centrul Bucureştiului. Noul ordin al Ministerului Sănătăţii, care va fi publicat în „Monitorul Oficial" luna aceasta, se axează pe două probleme: imposibilitatea saloanelor de a funcţiona în apartamente, respectând în acelaşi timp
normele europene de igienă, şi interzicerea piercingurilor şi a tatuajelor pentru cei care nu au împlinit 18 ani, fără acordul părinţilor.

Legislaţie după model britanic

Inspectorul-şef Bogdan Nica, de la Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, spune că este vorba despre un ordin care va fi publicat luna aceasta în „Monitorul Oficial". "Nu este un proiect special pentru această temă, ci doar un ordin care va impune principii clasice de igienă, dar şi câteva directive europene, la care trebuie să ne aliniem", explică Nica. Inspectorul-şef adaugă că aceste criterii respectate de ţările din cadrul Uniunii Europene vor putea duce la eliminarea mai multor aşa-zise saloane de înfrumuseţare, înfiinţate în apartamente. "Patronii vor fi nevoiţi să renunţe la metodele superficiale de sterilizare ale forfecuţelor sau a altor ustensile din dotare, dar, până la asta, oricum vor avea de dovedit cum pot funcţiona cu sală de aşteptare, frizerie, coafor, cosmetică, manichiură, pedichiură şi masaj într-un apartament clasic dintr-un cartier din Bucureşti", precizează Bogdan Nica.

Piercing sau tatuaj doar cu acordul părinţilor

În conţinutul aceluiaşi document care a băgat spaima în patronii de saloane din Capitală se va regăsi un alt regulament cu privire la centrele de piercing şi tatuaj. Oficialii din cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat spun că s-au inspirat din legislaţia britanică, pentru că acolo, susţin ei, s-au înregistrat cele mai multe cazuri de hepatită contaminată de la astfel de centre improvizate.

"Niciun puşti nu-şi va mai pune piercing sau să-şi facă vreun tatuaj fără acordul scris din partea părinţilor", afirmă inspectorul-şef de la Inspecţia Sanitară de Stat. "Scopul acestor modificări legislative nu este musai falimentarea afacerilor «de înfrumuseţare», ci evitarea, ba chiar înlăturarea pericolului de a se infesta cu vreun virus la care este în prezent expus clientul saloanelor", conchide Nica.

Parterul blocurilor, cea mai ieftină investiţie

Cele mai afectate afaceri vor fi cele dezvoltate în cartierele aglomerate ale Capitalei. În Rahova, Colentina sau Militari sunt sute de astfel de saloane. Improvizate în apartamente şi balcoane de la parterul blocurilor, acestea vor fi primele victime ale noilor norme. Coafezele se scuză că de multe ori clientele sunt cele care vor să li se facă manichiura pe scaunul
de la coafură sau solicită să li se taie unghiile cu forfecuţe. „Eu am adus manichiuristă, pentru că aveam multe cliente care voiau să li se facă manichiura în timp ce stăteau la cască sau cu vopseaua pe păr. Acum ce să fac, să o dau afară?!", spune patroana unei frizerii din cartierul Militari.

Administratorul unui salon de frumuseţe de pe Calea Griviţei, Oana Voicu, spune că unele prevederi sunt normale, dar altele sunt exagerate şi nu sunt justificate investiţiile care ar trebui făcute. „Este normal ca toate ustensilele să fie sterilizate şi de unică folosinţă sau ca pedichiura să nu fie în acelaşi loc cu coafura. Dar este exagerată scoaterea cosmeticii tradiţionale sau existenţa a două căi de acces în salon. Nici sală de aşteptare nu am unde să fac. O să pun câteva scaune
pe hol şi atât, că altceva nu am ce face!", spune Oana Voicu.

Blog Archive

Scoruri Rugbi: Adio înfrumuseţare în saloanele de apartament
Scoruri Rugbi: Adio înfrumuseţare în saloanele de apartament
Scoruri Rugbi: Adio înfrumuseţare în saloanele de apartament
Scoruri Rugbi: Adio înfrumuseţare în saloanele de apartament